De Reis naar Vrijheid

Gepubliceerd op 18 september 2024 om 21:34

Ik keek uit het raam van mijn huis, mijn tuin in. Dit was mijn thuis, mijn eerste koophuis. De plek waar alles veilig en vertrouwd voelde. Maar ergens diep vanbinnen was er iets wat mij uitnodigde om verder te kijken dan de bakstenen van een huis, verder dan de dagelijkse sleur.

Mijn baan, die ooit leuk en uitdagend was geweest, voelde nu als een last. Ik wilde mijn leven, mijn droom gaan leven.

De gedachte aan reizen, aan vrijheid, aan het loslaten van alles wat mij vasthield, gaf mij ruimte om een keus te maken. Het was tijd voor verandering.

Met vastberadenheid, nam ik een aantal belangrijke beslissingen. Ik zette mijn huis te koop welke binnen 2 weken verkocht was en ik diende mijn ontslagbrief vanuit een diep gevoel van opluchting en vrijheid in.
Ik kocht een enkeltje naar Indonesië, zonder een verder plan, alleen maar de wens om de wereld te zien, wat ik al lang wilde, maar niet durfde.

Ik koos voor mijn eigen pad, ongeacht wat anderen ervan vonden en erbij voelden. Ik volgde simpelweg mijn hart.

Met elke stap die ik zette, ontdekte ik niet alleen de wereld, maar ook steeds meer mezelf. Ik leerde mijn angsten los te laten, maar ook de (zelfopgelegde) verwachtingen die me jarenlang tegenhielden om te gaan doen waar ik van droomde. Precies 5 jaar geleden zette ik de stap naar het onbekende.

Ik omarmde het avontuur, de mogelijkheid om te groeien en nog dichter bij mezelf te komen. Soms was het moeilijk. Er waren genoeg momenten van eenzaamheid, pijn en angst. Op zulke momenten keek ik om me heen, naar de schoonheid van de natuur, naar de mensen die ik ontmoet had en naar de ervaringen die mijn leven al verrijkt hadden. Inmiddels was een persoonlijke transformatie ingezet, deze reis was precies waar ik moest zijn.

Na een tijd van reizen keerde ik terug naar Nederland om een nieuw pad in te slaan. De moed en vrijheid die me leidde in de reis, zette ik door en startte langzaamaan m'n eigen onderneming, opnieuw aan iets beginnen zonder te weten waar ik naar toe ging. De reis ontvouwt zich wel.

Het blijkt een Reis naar Vrijheid te zijn in vele opzichten; op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Deze reis, deze vrijheid is misschien wel het mooiste cadeau dat ik aan mezelf kan geven. De ruimte en rust te nemen om te kiezen voor vrijheid, een ander pad in te slaan en bovenal m'n hart te volgen.

Ik hoop door mijn reis naar vrijheid en zelfontdekking te delen, jou laat zien dat het mogelijk is om uit je comfortzone te stappen en dat er altijd een keuze is, ook al voelt het niet zo. Twijfels, onzekerheid en angsten horen vaak bij een nieuwe reis en het onbekende.

Ik help jou als coach graag bij jouw reis waarin ik je praktische tools geef voor verandering en de veiligheid om jouw eigen pad te kunnen ontdekken.

 

 

Warme groet,

Gerdien

 


Reactie plaatsen

Reacties

Irena
een maand geleden

Wauw! Mooi verhaal! Uit het hart geschreven!